Shiatsu-ontspanningsmassage

 Wat is hondenshiatsu ?
Shiatsu is een 4000 jaar oude Japanse acupressuurtechniek die sinds 20 jaar ook op honden wordt toegepast.  Shiatsu is een combinatie van massage, stretchen en behandeling van de meridianen (energiebanen) door er druk op uit te oefenen.  
Shiatsu betekent letterlijk shi = duim, atsu = druk.
 
Shiatsu werkt dus met meridianen die verbonden zijn aan organen in het lichaam.  Door op de acupunctuurpunten van de meridianen te drukken zorg je zowel voor fysieke als mentale verbetering van de hond.
 
Waarom hondenshiatsu voor uw hond ?
Voor honden is hondenshiatsu een zachte effectieve massage, die zelfgenezing stimuleert.  Vele ziektes en ongemakken kunnen door shiatsu verminderd worden en/of zelfs leiden tot genezing.  Honden die regelmatig worden behandeld met shiatsu voelen zich beter in hun lichaam, hebben meer zelfvertrouwen en het kan zelfs leiden tot een betere werking van het immuumsysteem.
 
Waarvoor kan hondenshiatsu ingezet worden ?
 - Wellness voor gezonde honden, om preventief de hond in balans te houden.
- Ondersteuning om een hond zich beter in z'n vel te laten voelen.
 
 Shiatsu kan ook als therapie ingezet worden :
 • Voor nerveuze en/of gevoelige honden kan shiatsu het zelfvertrouwen vergroten waardoor ze relaxer worden
 • Apatische honden krijgen weer levensvreugde
 • Voor honden die na een operatie moeten revalideren, in samenspraak met de dierenarts
 • Na fysieke en/of mentale stress kan shiatsu helpen om de opgebouwde spanning weg te laten vloeien
 • Bij huidproblemen en het herstellen van het immuunsysteem
 • Kalmerend bij wedstrijden/tentoonstellingen, verbeteren van de concentratie
 • Bij epilepsie -
 • Heup, rugproblemen en artrose; pijnverlichting en mobiliteit bevorderend
 • Spijsvereteringsproblemen
 • Bij trauma's en/of angsten
 • Voor honden met een doffe vacht, eczeem, slechte adem, maag- en darmklachten 
 • ...
Pups : 
Pups die shiatsu-massage krijgen wennen aan aanrakingen en laten zich daardoor beter palperen bij de dierenarts, 1ste trimbeurt of andere nodige interventies. Door middel van deze aanrakingen kunnen pups vlugger ontspannen na eventuele stress situaties. Niet onbelangrijk aangezien ze de hele wereld nog moeten leren kennen !!
 
Oudere honden : 
Shiatsu helpt oudere honden zich beter in hun vel te voelen.  Vooral oudere honden kunnen enorm genieten van een heerlijke, zachte shiatsu-massage.  Als blokkades worden opgeheven en de Qi (energie) weer in hun lichaam kan stromen zullen vaak kleinere klachten verdwijnen.  De hond wordt soepeler, beweegt zich beter en de spijsvertering wordt genormaliseerd.
 
Behandeling :
Voor een behandeling kom ik aan huis.  Waarom : omdat het veel relaxter is voor uw hond ! Wanneer de hond zich in een stress situatie bevindt, bestaat de kans dat de behandeling geen of weinig effect heeft. Daarom verkies ik om de hond gewoon in zijn vertrouwde omgeving te laten en rustig kennis te maken met hond en baas. Het eerste consult bestaat uit kennismaking met hond en eigenaar door vragen te stellen over de klachten, het karakter van de hond, voeding, ziektegeschiedenis, eventueel vorige eigenaren, enz .... De antwoorden geven een holistisch beeld van de mogelijke oorzaak van de klachten.  Na het intake-gesprek krijgt de hond een shiatsu-massage.
 


Ik ben geen dierenarts en stel geen medische diagnoses.  De therapie die gegeven wordt mag niet begrepen worden als een medische behandeling. Raadpleeg hiervoor altijd uw dierenarts.  Alle aangeboden holistische modaliteiten zijn geen vervanging voor medische hulp, ze zijn een ondersteuning hiervan.