Igor & Happy

 
Afbeelding invoegen
 
 
Geboren op 11 juli 2009
 
Beperkt in zijn mobiliteit, maar daarom niet minder gelukkig !!! Op ouderdom van 7 maanden is hij weer terug thuisgekomen en werd met open armen ontvangen door de roedel.  Het was speciaal om mee te maken, het leek wel of het zo moest zijn !!! Igor voelde zich meteen weer thuis en voor de roedel leek het of hij nooit weg geweest was. Op ouderdom van 3 maanden vertoonde hij afwijkende gedragingen in zijn gangwerk.  Hij liep met stijve voorpoten en kon moeilijk een stapje op of af. Hij is dan behandeld met AB, maar zonder effect. Dan werd er overgegaan op cortisone. Er werden foto's genomen en het enige waar aan gedacht werd, was groeipijn. Ik kon toen weinig geloof hechten aan de diagnose .... een pup van 3 maanden en groeipijn leek met me toch wel echt vroeg. Enfin ..... hij werd veder behandeld met hoge dosissen cortisone en het ging van kwaad naar erger met hem. Hij kreeg hoge koorts en spuitende diarree wat maakt dat hij erg verzwakte. De situatie zag uitzichtloos en er werd gedacht om Igor in te slapen.  Dat was het moment dat Igor terug thuis gekomen is. Wij hebben het geluk gehad dat we een dierenarts gevonden hebben die zich bekommerde over de situatie. Sindsdien is Igor enkel nog behandeld met ultrasone-, laser- en manuele therapie.  Langzaam maar zeker kwam hij er bovenop en is hij geworden wie hij nu is.
Ik bewonder Igor voor zijn moed en wilskracht, want zonder zou hij er nooit geraakt zijn.  Een juiste diagnose is er nooit gesteld ...... tot de dag dat ik tijdens een forum een dierencommunicator sprak.
Zij wist me o.a. te vertellen dat Igor zuurstofgebrek gehad heeft bij de geboorte.  En die diagnose kan perfect kloppen want ik weet nog als de dag van gisteren dat er op een gegeven moment een pup geboren werd en dat ik tegen Gabbana (de moeder) zei ..... je moet er wel iets meedoen !!!! Toen heb ik de vliezen geopend en daarna zette Gabbana het werk verder.  Igor heeft een moeilijk traject afgelegd maar het leven in de roedel heeft hem enorm gemotiveerd. Hij wilde mee met de anderen !!

Afbeelding invoegen
 
Samen met Happy zijn zij "onze senioren" in huis.  Beiden genieten ze van rust en verwennerij en natuurlijk ook van de extra aandacht die nodig is voor hun verzorging.  Geef ze eens ongelijk ...... De gekke en energieke kantjes zijn er bij Happy wel vanaf, maar eigenlijk is hij nooit een drukte maker geweest. Echter, gaten graven was zijn grote specialiteit !! Op de dag van vandaag waagt hij zich nog aan een gaatje, alleen nu minder diep. 
Afbeelding invoegen
Geboren op 12 maart 2008

Hij heeft behoorlijk last van artrose, artritis en een traag werkende schildklier.
Hij heeft goede dagen, hij heeft slechte dagen maar meestal is hij nog Happy en ben ik blij dat hij er nog steeds bij kan zijn !!! Door het toepassen van acupressuur en het gebruik van Essentiële oliën slaag ik er toch in om hem comfort te bieden en vrij te houden van medicatie wat de artrose/artritis betreft toch.  Hij is ook de enige Golden nog in huis, een ras wat me toch ook nauw aan het hart ligt.
 
Afbeelding invoegen 
Happy is overleden op 4 september 2019.