Maika White Kind of Wonder

 


Afbeelding invoegen
 
Geboren op 1 juni 2013
 
Maika (betekenis = welgevormd, mooi) is geboren uit het laatste nestje van Gabbana samen met 1 zusje en 7 broertjes. Jeetje was me dat een druk nestje, nooit eerder meegemaakt, zelfs nog niet toen ik enkele jaren ervoor tegelijkertijd een nestje van Gabbana en Yutah had. Het kostte me aardig wat moeite om de bende 's nachts rustig te houden zodat de buren ook konden slapen :). Op leeftijd van 8 weken waren de pups méér dan klaar om aan hun nieuw leventje te beginnen.
Op ouderdom van 9 weken zijn Maika & ik begonnen met de lessen van Citydog en rond die tijd begonnen we ook met showtraining.  De lessen van Citydog in Hasselt vielen voor haar best mee, maar de showtrainingen waren echt haar ding niet. Maika was niet gesteld op de aanrakingen van vreemden, maar niet beter wetend dacht ik : het went wel ....  en mede door advies van hun zijn we blijven gaan. Natuurlijk kwam er geen beterschap in, integendeel, Maika reageerde heftiger naar vreemde mensen en vreemde honden. Om het verhaal kort te houden, rond ongeveer 7 à 8 maanden zijn we gestopt met de showtraining, maar het kwaad was geschied.  Maika werd enorm prikkelgevoelig naar de buitenwereld,  de lessen bij Citydog verliepen ook moeizamer dan voorheen. Thuis daarentegen was en is ze nog steeds een grote, zachte knuffel !!
 
Afbeelding invoegen
 
In die tijd ben ik mijn zoektocht begonnen naar de 'waarom' Maika zo anders was dan alle andere pups.
Nooit eerder heb ik een pup/hond gehad die zo prikkelgevoelig is als haar en toch hebben alle pups die hier geboren zijn dezelfde socialisatie gehad in dezelfde bestaande roedel. Op gebied van training hield ik hetzelfde concept aan als dat van Kiomi, want bij haar gaf dit een positief resultaat. Daar maakte ik m'n eerste grote fout al, ik vergat te kijken naar de persoonlijkheden !!!! Kiomi is qua innerlijke een totaal andere hond dan Maika.  Dat weet ik nu, maar toen helaas niet.  Ik ben boeken beginnen lezen over de psyche van een hond, emoties, gedrag, lichaamstaal, healing, energetische behandelingen en mogelijkheden en mij verdiept in het ras zelf.  Men spreekt over de gevoeligheid van het ras, tot zelfs hooggevoeligheid, maar hoe uit zich dit in de praktijk en hoe ga je er mee om. Hoe groot is het belang om als eigenaar hun fijngevoeligheid te begrijpen en hun op de juiste manier te ondersteunen... Ik heb lezingen bijgewoond, workshops gedaan en ben zelfs aan verschillende  jaaropleidingen begonnen. Het heeft me véél tijd gekost en vaak onrechtstreeks ook ten nadele van mijn honden, want ik had minder tijd voor hun, maar "het antwoord" heb ik gevonden !!!, eerder kon ik geen rust vinden. Iets wat ik vroeger ook niet wist is dat honden reageren op onze emoties en je alzo de spiegel voorhouden !! Het is dus zeker niet onbelangrijk bewust te zijn van je eigen emoties en welk effect ze hebben op onze honden.
Ik heb het over een hele andere boeg gegooid en in eerste instantie ervoor gezorgd dat Maika haar 'stress emmertje' leeg kon raken door o.a.  wandelingen aan de lange lijn in de natuur zodat ze op een relaxte manier de omgeving kon verkennen en vertrouwen kon opbouwen.  We respecteren haar voor wie ze is en bieden haar veiligheid en bescherming waar nodig.  De lessen bij Citydog zijn we gestopt maar in plaats daarvan gaat ze speuren, wat wel echt haar ding is !!!!! Er wordt rekening gehouden met haar persoonlijke ruimte waar ze erg op gesteld is en eenmaal zij aan de beurt is om het spoor te zoeken staat haar niets in de weg. Vol enthousiasme en gedrevenheid gaat ze op zoek en ondertussen nog rekening houdend met het feit of baasje wel kan volgen want soms zijn er toch wel hindernissen waar baasje (mijn man) meer last mee heeft dan de hond. Tijdens het speuren leidt ze hem letterlijk door de hindernissen. Van samenwerking en wederzijds vertrouwen gesproken !!  Hoe moeilijk het spoor ook is .... haar doel zal ze bereiken !!!

Afbeelding invoegen 
 
Het moederschap heb ik haar ontnomen omdat het pup-bezoek haar teveel stress zou opleveren.  Jammer, want het moederinstinct heeft ze voor 200 %. Ze hielp Kiomi met de verzorging en opvoeding van de pups als ware het de hare.  De voeding ontbrak haar, anders zou ze de pups wel op haar eigen opgevoed hebben.  Haar groot kauwbot offerde ze op aan de pups ...... terwijl de pups zich voldeden aan het bot keek Maika heel tevreden en duidelijk gelukkig toe .... prachtig om te zien en mee te maken !!
 
Afbeelding invoegen
 
De komst van Qanuk was voor Maika een ware deugd !! De prikkelgevoeligheid van Maika hield me eerder toch wel tegen om een pup aan te houden uit angst dat de pup haar gedrag zou overnemen. Aangezien dat Qanuk duidelijk op het gezelschap van de roedel gesteld was, vervaagde mijn eerdere gedachtegang. Qanuk en Maika bouwden een mooie band op, ze zijn vaak in mekaars gezelschap te vinden en Maika draagt maar al te graag zorg voor Qanuk, en om een partijtje te ravotten weet Qanuk Maika wel te vinden.
 
Afbeelding invoegen

 Kiomi, Qanuk & Maika
 
Besluit : Dankbaar ben ik dat Gabbana mij Maika gegeven heeft !!!! Maika heeft me paden en wegen leren kennen waarvan ik nooit zou geweten hebben dat ze bestonden !! Zonder Maika zou ik nooit een opleiding acupressuur gevolgd hebben ...... een tool met ZOVEEL waarde voor de honden. Zonder Maika zou ik nooit de opleiding Heart to Heart hondencoach gevolgd hebben ...... een opleiding van pure bewust wording ! Zonder Maika zou ik nooit de opleiding Dog Chi BODYWORK gevolgd hebben, een opleiding van pure wellness en comfort voor de honden, enz enz............
 
Afbeelding invoegen
 
Stamboomnaam : Maika White Kind of Wonder
Geboortedatum : 1 juni 2013
Chip : 947000000443575
Stamboom : 1130964
DNA : Progenus Nr : 170436
Moeder : Gabbana Beautiful White Angel
Vader : Junaid of Reckhem's Castle
Fokgeschiktheid : nvt
HD : A
ED : 0/0
MDR 1 : vrij
DM : vrij