Qanuk White Kind of Wonder

 
Afbeelding invoegen
 
Geboren op 29 april 2017
 
Qanuk (betekenis = sneeuwvlokje) is geboren uit een nestje van 9 pups met als vader Bandhu of Shadasa.
Ik wilde uit dit nestje zelf een pupje aanhouden, maar welke ?? Maak ik de juiste keuze, hield ik beter een ander pupje aan dan welke ik in gedachte had ,... ?? Ik laat op 7 weken wel karaktertestjes uitvoeren, maar dan vind ik het nog een moeilijke opgave om een pup te kiezen want het gevoel moet juist zitten. Qanuk zorgde zelf voor het antwoord !!!! Aangezien ik non-stop tussen de pups leef was het mij niet ontgaan dat haar interesse in de bestaande roedel groot was, veel groter dan bij de andere pups. Op deze manier heeft Qanuk me bijgestaan in het nemen van de juiste beslissing, geen twijfel mogelijk !!! Hieruit heb ik geleerd om naar de pup te kijken, hij geeft het antwoord wel. Het uiterlijk speelt voor mij geen rol, de click moet er zijn.

Afbeelding invoegen

Qanuk heeft een heerlijk karakter... zo puur, zo naturelle !! Ze geniet met volle teugen van haar jonge leventje. Rennen, sprinten, springen (bijna vliegen), snuffelen en ontdekken zijn haar favoriete bezigheden.
Op dit moment geeft ze duidelijk aan dat ze klaar is voor een cursus speuren, ze weet haar neus verdomd goed te gebruiken.  Op zondag doen we mee aan de groepslessen van Citydog in het centrum van Hasselt. De focus ligt hier op het socialiseren met dagelijkse toestanden. Iedere hond doet volgens zijn kunnen en zonder dwang.   Ze weet er duidelijk van te genieten want haar inzet en enthousiasme zijn groot !  Af en toe doen we een lesje showtraining en verder staan de snuffel-wandelingen regelmatig op haar schema. 
 
Afbeelding invoegen
 
Aangezien de show-wereld niet echt mijn ding is, heb ik Qanuk aangeboden op de officiële dag van conformiteit tot de rasstandaard ingericht door de Belgian Kennel Club (KMSH) in Doornik op 23 maart 2019. Keurmeester was Dhr. T. Leenen.  In het buitenland krijgt men meestal een geschreven rapport, maar in België is het geen traditie. Dhr. Leenen had veel lovende woorden over Qanuk voor wat betreft de bepalingen volgens de rasstandaard. Rechte rug, vlakke schedel, goede stand van oren, juiste vorm en kleur van de ogen, perfecte hoekingen, een goed en mooi gangwerk, een goede vacht met onderwol, een perfect schaargebit en een open karakter. kortom ........ Qanuk beantwoordt aan de internationale kenmerken van de Zwitserse Witte Herder.
 
Afbeelding invoegen

Als de natuur ons gunstig gezind blijft, wil ik de lijn "White Kind of Wonder" graag beperkt verzetten via haar.
 
Stamboomnaam : Qanuk White Kind of Wonder
Geboortedatum : 29 april 2017
Chip : 967000009944164
Stamboom : LOSH 1251692
DNA : ISAG2006 certificate
Moeder : Kiomi White Kind of Wonder
Vader : Bandhu of Shadasa
Fokgeschiktheid : Certificaat behaald op 23 maart 2019
HD : A
ED : 0/0
MDR 1 : vrij
DM : vrij
Rug : vrij
Embark DNA test : vrij over het volledige pakket waaronder 11 rasspecifieke genetische aandoeningen.

Afbeelding invoegen