Pups

 
 Einde mei 2021 verwachten wij pupjes uit de combinatie Qanuk White Kind of Wonder X Roj of The White Wolves. Wij fokken volgens de regels van St.Hubertus. De pups zullen o.a. voorzien zijn van een erkende FCI stamboom.
 
Afbeelding invoegen
 
Bovenaan : Roj of The White Wolves
HD : A
ED : vrij
MDR1 : vrij
DM : vrij
Schouderdysplasie : vrij
Meer info : www.zwitserse-witte-herder-van-het-svenhof.be

Onderaan : Qanuk White Kind of Wonder
HD : A
ED : vrij
MDR1 : vrij
DM : vrij
Rug : vrij
Embark DNA test : vrij over het ganse pakket, waaronder 11 rasspecifieke genetische aandoeningen.
 
Er worden geen reservaties meer aangenomen voor dit nestje.
 
Op 24 mei 2021 heeft Qanuk leven geschonken aan 5 prachtige pupjes.
2 teefjes en 3 reutjes. 
Alle pupjes zijn gereserveerd !!
 
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen    Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 

Afbeelding invoegen
Qanuk White Kind of Wonder
 
 
De Witte Herder is erg geliefd voor zijn prachtige uitstraling en zijn zachtmoedige aard.  Hij is enorm gesteld op zijn baas en diens gezin en vertoeft heel graag in hun nabijheid.   Er zijn ook mensen die dit ras aanschaffen als erf- of waakhond.  De Witte Herder is alert en waakzaam, maar hier dient hij absoluut niet voor !!!! 
Uiteraard kan de Witte Herder ook leren alleen zijn.  Het alleen leren zijn dient langzaam opgebouwd te worden.  Stap per stap zodat de hond langzaam went aan het alleen thuis blijven.  Zoals reeds vernoemd is het een ras dat liefst van alles bij zijn gezin wil zijn en alles samen met hen wil doen ........ als alleen weekend- en/of avond-hond is hij niet geschikt !! Hij wordt er gewoonweg ongelukkig van.
 
Typische raskenmerken van de Witte Herder zijn z'n gereserveerdheid en terughoudendheid !! Naar vreemden toe stelt hij zich doorgaans wat afwachtend op. Terughoudendheid ten aanzien wat hem onbekend is, kan uitmonden in angstgedrag bij een onvoldoende socialisatie.  Een goede, zorgvuldig opgebouwde socialisatie is dan ook uiterst belangrijk.
De Witte Herder is een sensitieve (soms hoogsensitieve) hond die dingen héél goed kan aanvoelen.  Hij kan sterk reageren op spanningen en drukte in huis. Ook voor stem-intonatie is hij gevoelig.  Een harde hand is absoluut uit den boze bij dit ras. 
Natuurlijk is het niet noodzakelijk dat een Witte Herder al deze eigenschappen ten toon zal spreiden.  Het karakter van een hond wordt niet enkel bepaald door erfelijke factoren, de omstandigheden waarin een pup opgroeit en de gebeurtenissen die er plaats vinden in zijn eerste levensmaanden zijn ook van grote invloed op zijn uiteindelijke karakter.
 
De Witte Herder aardt het best in een rustige en stabiele omgeving.  Hij heeft een baas nodig die zijn gevoeligheid begrijpt en hem hierin begeleidt.
 
Hieronder een impressie van het Q-nestje geboren op 29 april 2017.