Week 1

 
 
Afbeelding invoegen
 
De eerste week van de pupjes hun prille leventjes zit er al op !! Eigenlijk al van gisteren, maar voor de ene of andere reden mis ik ergens een dag in de vorige week.  Heeft het te maken met die feestdagen van vorige week of ligt het gewoon aan mezelf.  Zoals jullie kunnen zien op de foto ligt Qanuk in de zetel met haar pupjes !!! Geen manier om haar pupjes te verleggen naar de werpkist .... ze wilde het gewoon niet !!! Na de woelige maandag, kwam er een rustige dinsdag en had ik zoiets van ..... laat haar vandaag nog maar liggen, zo kan ze tot rust komen van de bevalling..... morgen verhuizen we de pupjes wel naar de werpkist.  Die dag, dinsdag dus, lijkt bij mij gewoon gewist. 
Zo gezegd, zo gedaan, op woensdag liet Qanuk toe dat ik de pupjes verplaatste naar een toch wel méér comfortabeler plekje. Die dag heb ik de pupjes ook gewogen, en die gewichtjes aangehouden als begin van de wegingen. 
 
 Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
 
Veel meer dan eten en slapen doen de pupjes niet.  Ze worden blind en doof geboren, enkel door hun reuk- en tastzin vinden ze de weg naar hun moeder.
Rust, warmte, eten en contact-liggen is wat ze voor nu nodig hebben.  Qanuk neemt haar taak als moeder serieus .... non-stop ligt ze ertussen en likt de buikjes om de darmpjes te stimuleren zich te ontlasten. 
Voor Maika en Kiomi is het ook een hele aanpassing aan de nieuwe situatie.  Normaal gezien lopen ze overal met me mee, maar nu moeten ze netjes achter het poortje blijven.  Qanuk wil niet dat de ze in de buurt van haar pupjes komen. Ik respecteer natuurlijk haar wens hierin, want opwinding en spanning hebben we nu niet nodig, Niet voor Qanuk en niet voor de pupjes.  Ze beschermt haar pupjes enorm .... ik kan ze wel optillen, maar ver ga ik niet met ze, dan maakt Qanuk me al duidelijk dat dit niet kan.
 
Afbeelding invoegen
 
De gewichtjes van de pups liggen behoorlijk uit elkaar, maar procentueel  komen ze allemaal goed bij. Op dag 8 zouden ze hun geboortegewichtjes moeten verdubbeld hebben. Op eentje na zijn ze sinds gisteren al verdubbelt.  Onze "kleine man" zal morgen ook zover zijn..... als ik dan 'de dag die ik mis' weer terug aftrek, zit hij mooi op schema :)
 
Afbeelding invoegen
 
Met deze hebben jullie alvast een beeld van hoe het gesteld is met deze kleine Wondertjes ....... tot volgende week !!
 
 Afbeelding invoegen
 Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen