Week 2

 
Deze week begin ik al wat vroeger te schrijven, kan het echt niet laten om dit nu al niet met jullie te delen :)
 
"I did it my way" is echt wel een slogan die bij Qanuk past !!
Zoals ik al schreef beschermt Qanuk haar pupjes met volle overgave. Ze ligt ofwel in de mand samen met de kleintjes, ofwel ligt ze er gewoon voor. Nu moest Qanuk even naar buiten om zelf haar behoefte te doen.  Had ze niet beter gevonden dan haar pupjes helemaal onder te stoppen !!! Als dat geen oer-instinct is weet ik het ook niet !! Ik heb me kreupel gelachten toen ik dit zag !!
 
Afbeelding invoegen
 
Deze week en volgende week moet ik werken, en dan heb ik weer 3 weken verlof.  Het was gisteren even de knop omdraaien en terug focussen op m'n werk.  Als je dan 's avonds thuis komt en dit ziet ....... 
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Ik had op fb al enkele foto's gedeeld, maar deze zijn speciaal voor de mensen die niet meevolgen op fb.
Btw, onze 'kleine man' heeft gisteren zijn geboortegewicht rijkelijk verdubbeld ... dus hij zit mooi mee op schema.

Help help, de dagen zijn te kort !!!! We staan al met onze voeten in week 3. In de eerste 2 weken gebeurt er meestal nog niet zo veel. Eten, slapen, groeien ..... Dat hebben de pups wel duidelijk gedaan.  Ze groeien als kool, en hun gewichtjes schieten behoorlijk de hoogte in.  De zwaarste woog gisteren (ma 7/6) maar even 1530 gr. (geboorte gewicht 400 gr) Onze kleine man is ondertussen ook een grote man geworden.  Hij woog 900 gr. Zijn geboortegewicht was 250 gr !! De anderen zitten ertussen met 1.500, 1.200, 1.180 gr.  Normaal gezien ver-3-dubbelen ze hun geboortegewicht op 21 dagen ...... denk dat Qanuk ze roomboter geeft !!
Hun oogjes zijn ondertussen open. Per dag wordt hun zicht duidelijker, in het begin is alles nog wazig voor hun.  Ook hun oortjes beginnen letterlijk open te gaan.Afbeelding invoegen

Vrijdag mochten Kiomi & Maika tot bijna aan de werpkist !! Jeetje, was dat een feest voor hun.  Ze hebben aardig wat geduld moeten opbrengen.  Heel overtuigd was Qanuk wel niet van het bezoek en hield alles nauwlettend in de gaten !!
 
Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
De pups liggen regelmatig in een mand, en als het te warm wordt in de veranda verplaats ik de mand naar koelere oorden.  In en uit de mand stappen hebben ze al onder de knie en in de werpkist stappen ze al aardig rond .... de kleine hummeltjes.
Natuurlijk duurt dit alles maar héél kort, want dan vallen ze weer als een blok in slaap.
Als kers op de taart, mochten Kiomi en Maika zondag van nabij kennismaken met de pups.  Ik hield ze in m'n handen en er zat wel een poortje tussen, maar ze mochten de pupjes gretig besnuffelen en likken.  Maika zou niet liever doen dan voor de pupjes te zorgen.  Met hart en ziel kan zij pupjes verzorgen, als ware het de hare.  Was prachtig om zien bij de pupjes van Kiomi. Helaas moet ze zich nu tevreden stellen met de kleine momentjes dat ze de pupjes mag likken en verzorgen.  Maar ja, geduld wordt beloond, dus de tijd dat ze naar hartenlust tussen de pupjes kan liggen zal ook wel komen.
 Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
Al deze gebeurtenissen hebben ons in staat gesteld om getuige te zijn van een aardig stukje hondentaal !!!! Prachtig hoe ze onderling communiceren en hoe Qanuk duidelijk maakt wat kan en niet kan, zonder veel woorden !! Natuurlijk hou ik rekening met haar mening vooraleer een stap verder te gaan, en is ze steeds aanwezig als ik de pups aanbied aan de andere honden.  Wederzijds respect en vertrouwen is het aller belangrijkste ! 
Zelf geniet ik ervan om samen met Qanuk en de pupjes in de werpkist te vertoeven.  Wat me opgevallen is, is dat de pupjes reageren als ik erbij kom. Ze zoeken toenadering en komen aan me prullen ...... Héérlijk !!!!
 
Afbeelding invoegen
 

Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
Teefje Rood                                         Reutje Bruin
 
Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
De meisjes ......
 
Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen
De jongens ....
 
Wat de pupjes ook nog doen, is hun stemmetjes oefenen !!!! Regelmatig komen er al 'echte blafjes' vanuit de werpkist.
En zo zag week 2 eruit ten huize de "White Kind of Wondertjes".  Week 3 zal beginnen met een ontwormkuurtje en nageltjes knippen zodat Qanuk haar buikje wat gespaard blijft !!